Deadlift, benchpress, squat

POWERLIFTEN

Het grote verschil tussen Gewichtheffen en Powerliften is dat Powerliften bestaat uit drie onderdelen. Squat (kniebuigen), bench press (bankdrukken) en deadliften. Op alle grote spiergroepen wordt een beroep gedaan. Met alleen borst trainen redt je het niet als je zwaar wil bankdrukken. Ook zal je aandacht moeten besteden aan schouders, armen en rug. Bij het onderdeel squat en deadliften zijn rug en benen de spiergroepen die perfect samen moeten werken. Met een zwakke onderrug kan je ook niet de maximale kracht uit je benen halen. Door deze drie onderdelen serieus te trainen, train je je gehele lichaam!

Het Powerliften kan je RAW doen of met Equipment. RAW wedstrijden worden alleen met ondersteuning van een riem getild. Voor elke onderdeel zijn er echter ook verschillende pakken en kniebandages verkrijgbaar, die je naast bescherming ook steun geven om meer kilo’s te tillen. Want daar gaat het om bij Powerliften, veel kilo’s tillen! Reken maar dat het spectaculair is om iemand 400 kilo te zien squatten of 350 kilo te zien deadliften. Kilo’s die niet haalbaar zijn voor gewichtheffers…. En ook niet zo maar getild worden door een willekeurige sportschoolbezoeker. Voor een bodybuilder ligt de focus op het uiterlijk van zijn lichaam. Voor een Powerlifter ligt de focus op het steeds meer kilo’s liften.

Wedstrijd Powerliften
Powerliften is een gecontroleerde sport. 3 onderdelen, 3 beurten per onderdeel, telkens 1 minuut. Voor een kracht explosie op het juiste moment, zal je ook mentaal sterk moeten zijn. 
Powerliften wordt door zowel mannen als vrouwen beoefend, verdeelt in verschillende gewichtsklassen en leeftijdsgroepen. Voor iedereen op elk niveau is het een uitdaging om je eigen grenzen te ontdekken en ze steeds weer te verleggen. Je zal echt verbaast staan van jezelf!

Trainen
De trainingen Powerliften vinden 2x per week plaats bij CrossFit Keistad en worden zowel druk bezocht door mannen als door vrouwen die willen werken aan hun kracht (voor het powerliften of om beter te worden tijdens de WOD’s).

Share This