Dagelijks

CROSSFIT

Bij CrossFit Keistad wordt een training WOD genoemd, WOD staat voor ‘Workout Of the Day’. We hebben dagelijks WOD’s. Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Constant gevarieerd, zoals de CrossFit filosofie omschrijft, hierdoor zul je je lichaam op alle vlakken uitdagen en verbeteren. Wij beloven om u elke dag uit te dagen zowel fysiek als mentaal op verschillende manieren. In het lesrooster kun je zien wanneer de WOD’s plaatsvinden. Omdat CrossFit Keistad hoogwaardige kwaliteit fitness wil aanbieden, zijn er een beperkt aantal plaatsen per WOD beschikbaar. Inschrijving voor deelname aan een WOD is dus noodzakelijk.

Extra uitdagend

CROSSFIT+

Deze lessen zijn gericht op ervaren atleten. In de lessen wordt uitgebreid ingegaan op complexe halter bewegingen, zoals snatch en overhead squats, complexe gymnastische bewegingen zoals handstand push-ups, butterfly pull-ups en muscle-ups. Het tempo van de lessen is hoog en deze lessen duren vaak een half uur langer. Enige kennis van CrossFit is een vereiste.

Het begin

CROSSFIT INTRODUCTIE

Tijdens de fundamentals leer je de 9 functionele bewegingen van CrossFit. Een correcte beheersing van deze bewegingen is noodzakelijk om op een verantwoorde wijze te kunnen deelnemen aan de WOD’s. Na 10 Fundamentals ben je voorbereid om deel te nemen aan de WOD.

De negen fundamentele bewegingen van CrossFit zijn:

– Air Squat – Front Squat – Over Head Squat
– Shoulder Press – Push Press – Push Jerk
– Deadlift – Sumo Deadlift High Pull – Medicine Ball Clean

In het dagelijks leven zorgen functionele bewegingen ervoor dat we ons kunnen verplaatsen. Zowel in het dagelijks leven als in de trainingen van CrossFit moeten we lopen, springen, hurken, bukken, boven de macht tillen etc. Het verschil tussen beiden is dus niet groot. Een groot voordeel van fysieke training is dat de neuro-endocrine respons wordt getriggerd, wat de fysieke belastbaarheid op dat betreffende aspect doet toenemen. Dit komt vervolgens ten goede aan ons functioneren in het dagelijks leven.

CrossFit stelt dat een functionele beweging aan de onderstaande 7 voorwaarden moet voldoen:

  1. De beweging moet natuurlijk zijn.
  2. De beweging moet de grote motorunits in de musculatuur activeren (= Unit Motor Recruit Pattern).
  3. De beweging moet essentieel voor het dagelijks leven zijn.
  4. De beweging moet veilig zijn.
  5. De beweging is samengesteld (dus niet geïsoleerd).
  6. De beweging wordt ingezet vanuit de romp naar de armen en/of benen toe.
  7. De beweging heeft de capaciteit om zware lasten over een lange afstand in een zo kort mogelijke tijd te verplaatsen.
Share This