De beginnerslessen zijn bedoeld voor iedereen zonder CrossFit ervaring Het maakt niet uit wat je huidige niveau is, iedereen kan door de beginnerslessen starten met CrossFit. Van huismoeder tot topsporter, iedereen is bij ons welkom. Je hoeft niet fit te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om fit te worden.

Iedere les begint met een gerichte warming-up, daarna wat skill of kracht training, instructies over hoe bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd. Vervolgens is het tijd voor de WOD (workout of the day). Iedereen begint de workout waarbij we elkaar ondersteunen en motiveren om het beste uit onszelf te halen!

Onthoud dat alle oefeningen zijn aan te passen naar jouw niveau, hierdoor kun je de oefeningen en techniek makkelijk eigen maken, beheers je de juiste techniek dan kun je de weerstand verhogen. Verwacht niet dat je de eerste keer alle oefeningen perfect kan uitvoeren, laat je door ons leiden en wij zorgen ervoor dat je de juiste techniek onder de knie krijgt.

Mocht je een blessure of beperking hebben geef dit dan van te voren aan bij de coach!

Je zult hoe dan ook uitgedaagd worden, onafhankelijk van jouw huidige staat van ‘Fitness’. Onze coaches zullen altijd blijven controleren of de oefeningen correct worden uitgevoerd zodat de bewegingen veilig blijven

bricht-ook-armenia-juicht-voor-karenFundamentals (bouwen aan de basis)

Tijdens de fundamentals leer je de 9 functionele bewegingen van CrossFit. Een correcte beheersing van deze bewegingen is noodzakelijk om op een verantwoorde wijze te kunnen deelnemen aan de WOD’s. Na het afronden van je fundamental, ben je klaar om onbeperkt deel te nemen aan de WOD’s.

De negen fundamentele bewegingen van CrossFit zijn:
* Air Squat – Front Squat – Over Head Squat
* Shoulder Press – Push Press – Push Jerk
* Deadlift – Sumo Deadlift High Pull – Medicine Ball Clean

Ik wil graag een proefles komen CrossFitten

Share This